onsdag 3. september 2008

2.3: Aktualitet

Hva er Atekst?
Atekst er en database hvor man finner f.eks VG-papiravisen på nett. Det er et nettsted som gir deg en følelse av å få fakta i steden for noe som allmennheten kan legge inn.
"ATEKST er det redaksjonelle arkivet til mange av landets ledende medier og et selvfølgelig søkeredskap for å hente frem et mangfold av originale artikler. Arkivet gir deg fakta, kommentarer og refleksjoner på samfunnsdebatten. ATEKST inngår i Retriever gruppen - Nordens største leverandør av medieovervåking, arkiv og analyse på digital plattform. Retriever eies av Schibsted." (Atekst)

Hva er Idunn?
Idunn er også en database som atekst, men her finner men mer faglig stoff.
"idunn.no er Norges nasjonale base for fagtidsskrifter. Her kan du søke blant artikler i fulltekst fra mer enn 40 tidsskrifter fra Universitetsforlaget, Gyldendal Akademisk, Samlaget og Aschehoug." (Idunn)

Hva er Google Scholar?
Google er kjent for alle som har vært inne på internett og søkt litt. Vi har også noe som heter Google Sholar, det er en side hvor man finner de mest relevante søkene innen akademisk forskning.
"Google Scholar gjør det enkelt å utføre omfattende søk etter akademisk litteratur. Google Scholar hjelper deg med å finne de mest relevante søkene i akademisk forskning." (Google Scholar)

Ingen kommentarer: